A legfontosabb prioritás az volt, hogy a Csoport munkavállalóinak, ügyfeleinek, beszállítóinak és valamennyi partnerének az egészségét megvédjük. A szükséges egészségügyi intézkedéseket megtettük, a hangsúlyt a kapcsolattartásra, tájékoztatásra, a párbeszédre helyeztük, és figyelmet fordítottunk arra, hogy a munkavállalók megtarthassák a munka és a magánélet egyensúlyát.

A pandémia során a globális ellátási láncokban komoly fennakadások voltak. A Masterplast Csoport több hónapra elegendő, optimalizált alapanyag készletezésének eredményeként folyamatos gyártást és ellátást tudott biztosítani.

A Masterplast Csoport 2020-ban kezdte meg tevékenységét az egészségiparban a németországi ascherslebeni gyár megvásárlásával. 2021. áprilisában a Társaság szerződést kötött az Országos Kórházi Főigazgatósággal a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges védőoverálok beszállítására.

A Társaság minőségi tanúsítvánnyal rendelkező munkavédelmi egyéni védőeszköz szállításával járul hozzá a járványhelyzet kezeléséhez.