1. júniusban alapította a Masterplast Nyrt a Masterplast Nonwoven Gmbh-t 50% tulajdonrész megszerzésével. 2021. októberében került a Leányvállalat 100%-ban a Társaság tulajdonába. A németországi üzem megvásárlásával a Vállalat pozíciója tovább erősödött mint építőipari többrétegű membránok gyártója. A Társaság a speciális egészségügyi flízek gyártójává vált, mely alapja a Társaság egészségiparba való belépésének.

  2. júliusában a Fidelis BAU Kft. megszerzésével a Masterplast Csoporton belül rendelkezésre áll a polisztirol hulladék újrahasznosításhoz szükséges gyártási technológia, és valamennyi hatósági engedély, ezzel a Masterplast Csoport Hungarocell Zöld Program néven körforgásos gazdálkodási rendszert valósít meg.

  3. decemberében egészségipari nagyberuházás indult védőfelszerelések gyártásához szükséges alapanyagok előállítására szolgáló gyártóüzem létesítésével. Sárszentmihályon egy 7700 m2 alapterületű új gyártóüzem felépítése és egy flíz gyártó technológia telepítése valósult meg, mely alkalmas orvosi védőruházatok,szájmaszkok, és az egészségügyben használt egyéb higiéniai eszközök gyártóinak alapanyag ellátására. Magas szintű automatizáltsággal működő gyártási technológia biztosítja az egy vagy többrétegű egészségipari textíliák előállítását. Az egészségipari textília gyártó üzem 2021. júniusában került átadásra.

2021-ben a MASTERPLAST YU D.o.o. beruházást indított az üvegszövet termelés további fejlesztése érdekében. A projekttel az üvegszövet termelési kapacitás 25 százalékkal bővül, korszerűsítésre kerül a meglévő szövő és bevonó géppark, kialakításra kerül egy modern raktárbázis és egy konfekcionáló részleg. A termelés várhatóan a 2022. év II. negyedévétől indulhat meg. A projekt megvalósításával a Cégcsoport üvegszövet gyártása a tervek szerint 150 millió m2 /év mennyiségre nő.

  1. márciusában a Masterplast Kft. újabb egészségipari beruházást indított egészségipari egyéni védőeszközök késztermék gyártási kapacitásának megteremtése céljából. Az új gyártó kapacitás megteremtésével Sárszentmihályon olyan egészségügyi késztermékek gyártása kezdődött meg, mint a védőoverál, orvosi köpeny, zsilipruha, lábzsák, fejvédő és az izolációs lepedők.

  2. áprilisában a Társaság szerződést kötött az Országos Kórházi Főigazgatósággal a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges védőoverálok beszállítására. Ez alapján a Társaság minőségi tanúsítvánnyal rendelkező védőruhát szállított a magyar egészségügy részére. Az ellátási lánc kontrollját a Társaság biztosította, a hiányokkal terhelt alapanyag helyzetben a MOL csoport szállította a polipropilént, amelyből a Masterplast németországi üzemében kétrétegű-lélegző alaptextíliát gyártott, majd ezt követően közel 50 hazai varroda bevonásával történt a késztermékek előállítása.

  3. június 25. a Társaság a szabadkai székhelyű Masterplast Proizvodnja D.o.o. által megvalósítandó projektet indított XPS alapú hőszigetelőanyag gyártás megvalósítása érdekében.