A Masterplast Csoport társadalmi felelősségvállalási programját gondosan meghatározott elvek mentén valósítja meg annak érdekében, hogy a támogatás a megfelelő időben, átlátható módon a megfelelő helyre kerüljön. A vállalatcsoport szigorú etikai normákhoz tartja magát az adományozás során, és ugyanezt várja el minden alkalmazottjától. Az adományozással kapcsolatos döntéseket szakmai, stratégiai és etikai elvek alapján hozza meg, és arra törekszik, hogy jótékonysági stratégiáját úgy alakítsa ki, hogy az értékteremtéssel mind a társadalom egészének, mind a Csoportnak hasznára váljon.

A szervezet tevékenységei és infrastruktúrája jelentős gazdasági, társadalmi, környezeti hatást gyakorolnak a helyi közösségekre. A vállalat a helyi közösségekkel folyamatos párbeszédet folytat, tevékenységében támogatja őket, CSR tevékenységének fókuszába helyezi őket. Helyi adók révén is jelentős mértékben hozzájárul a települések prosperitásához, illetve nagylétszámú foglalkoztatóként összesen 1379 főt foglalkoztat vállalatcsoporti szinten. Folyamatos bővülése, beruházásai új munkahelyek létrejöttét eredményezik. Mivel a vállalat CO2 kibocsátási értéke alacsony, zajhatása mérsékelt, így közvetlen negatív környezeti hatást nem gyakorol a helyi közösségekre.

A társaság CSR értékteremtése öt területre irányul: gyermekjólét, gyermekegészség, helyi értékteremtés, sporttámogatás, környezetvédelem és szakmai pályázatok.

A társaság adományozási gyakorlatában kiemelt figyelmet fordít a gyermekek jólétét támogató programokra, illetve teljes élethez való hozzásegítésükre. Emellett a gyermekek szemléletformálása is fontos a Masterplast számára, ezért támogatja az olyan programokat, amelyeket iskolák számára szerveznek, illetve dolgoznak ki, pl. faültetési programokat, amelyek a fenntartható fejlődésre és a környezet megóvására buzdítják a résztvevőket. A cégcsoport szívesen támogatja a helyi közösségek egészségügyi sportra való neveléséhez kötődő kezdeményezéseket, illetve az egészséges életmód népszerűsítését.

A Társaság aktív tagja a KÉPES program támogatói csoportjának, amelyet 2013-ban hívtak életre székesfehérvári cégek, illetve Székesfehérvár Önkormányzata. A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program - „Együtt Székesfehérvárért!” elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára. A Masterplast anyagi, szakértői és termék támogatást is biztosít a program projektjei számára, valamint a vállalat munkatársi csapata önkéntes munkával veszi ki a részét a feladatokból.

A Masterplast 2015. óta támogatja pénzadományokkal és széleskörű promóciókkal a Magyar Gyermekmentő Alapítványt. A társaság speciális orvosi diagnosztikai és oktatási eszközök beszerzésében nyújt segítséget. Év végi „Legyünk együtt gyermekmentők” akció keretében a táraság partnerei is hozzájárulnak vásárlásaikkal az adomány pénzalapjához. A vállalat 2021-ban 5 millió Forintos adománnyal támogatta a Magyar Gyermekmentő Alapítványt. Az adományozott összeg egy speciális gyermek lélegeztető gép beszerzéséhez nyújtott segítséget. Az eltelt évek alatt az alapítványt 20 millió Forintot meghaladó összeggel támogatta a Csoport. Ezen felül az elmúlt években a promóciós kampányokon keresztül elért 1% adófelajánlásokból 100 millió Forintos nagyságrendben támogatta az Alapítványt. Az együttműködés további értékes része a Masterplast – MGYA elsősegély tanfolyam sorozata, amely Fejér megyei oktatási intézmények pedagógusai számára nyújt segítséget. A vállalat 2017 év végén indította el a „Masterplast elsősegélynyújtó tanfolyamot” a Magyar Gyermekmentő Alapítvánnyal közösen, ahol bemutatják a pedagógusoknak, mit kell tenniük vészhelyzet esetén. Az eddigi képzéseken eddig már több, mint 500 pedagógus vett részt. A 2020-as év a koronavírus miatt rendhagyó volt, és aminek okán szüneteltetni kellett ezeket az oktatásokat, de a Masterplast célja, hogy a feltételek megléte esetén tovább folytassa az alapítvánnyal közös egészségügyi oktatási programját.