A szigetelőanyagok jelentős mértékben hozzájárulnak a legnagyobb kibocsátási értékért felelős épületállomány emisszió értékének csökkentéséhez, mely hosszú távon megalapozza a Masterplast termékek iránti keresletet.

A vállalat termékeivel a lakó és egyéb célú ingatlanok fűtési – hűtési költségeinek akár 50%-ának megtakarításához is hozzájárul, ezáltal csökkentve az épületek CO2 kibocsátását.

A vállalat termékeinek gyártásához és csomagolásához felhasznált alapanyagok nem megújuló anyagok, kőolajszármazékok, mint az EPS vagy GPPS. Bár fosszilis eredetűek, de gyártási alapanyagként már nem gyakorolnak káros hatást környezetükre, a gyártási folyamat alacsony kibocsátással jár.

Ezek az építőanyagiparban használt szigetelőanyagok a jelenlegi technológiai tudás alapján nem kiválthatóak, bár folyamatos innováció tárgyai. Olyan, a szigetelés szempontjából meghatározó tulajdonságokkal bírnak, melyeket a kiváltásukra kikísérletezett anyagok egyelőre nem tudnak hosszútávon – akár évtizedeken át – stabilan biztosítani.

Éves beszerzett mennyiség aránya az összes beszerzett alapanyagok között:

Fosszilis alapanyagok

(például EPS, PP, GPPS)

50%

Nem fosszilis alapanyagok

(például üvegszövet és acél)

50%

A felhasznált anyagok típusa és mennyisége jelzi a vállalat természeti erőforrásoktól való függőségét, és kiaknázásukra gyakorolt közvetett hatását. A Masterplast ugyanakkor folyamatos intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy hozzájáruljon az erőforrások megőrzéséhez újrahasznosítással, újrafelhasználással és visszanyeréssel. Az egészségügyi ágazatban az egyszer használatos egészségipari termékek alapanyaga ugyancsak fosszilis, azonban teljes életciklus alatti terméklábnyom – lepedők, védőruhák vegyszeres, illetve 90 Celsius fokon való tisztításához, valamint a fertőzések további csökkentéséhez – támogatva a legmagasabb szintű újrahasznosítást – ez a kívánatos út.

Termékek

Széles termékpaletta

6 termék kategória
15 termékcsoport
2 000 termék
54% saját gyártású termék
150.000.000+ m2 értékesített üvegszövet háló
500.000+ m3 értékesített EPS

Széles termékpaletta 6 termék kategória 15 termékcsoport 2 000 termék 54% saját gyártású termék 150.000.000+ m2 értékesített üvegszövet háló 500.000+ m3 értékesített EPS

Homlokzati hőszigetelő rendszerek és elemei: Az EPS polisztirol, grafitos EPS polisztirol és kőzetgyapot hőszigetelő maggal ellátott minősített homlokzati hőszigetelő rendszereink az európai ETICS rendszer követelményeknek megfelelnek.

Tetőfóliák és tető kiegészítők: Tetőfóliák forgalmazásában több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a Vállalat Csoport, széles szortimentjében szinte minden tetőfólia típus megtalálható.

Szárazépítészeti rendszer: Minőségi termékmegoldásokat kínál belsőépítészeti munkákhoz. Nincs ma gyorsabb és egyszerűbb módja a belső terek és felületek igényes kialakításának, mint a szárazépítészet.

Hő-, hang- és vízszigetelő anyagok: EPS polisztirol, XPS expandált polisztirol, valamint üveggyapot, kőzetgyapot és habosított polietilén hőszigetelő anyagokat kínál széles típus- és méretválasztékban.

Építőipari kiegészítő termékek: Hőszigetelő könnyűbeton és fagyapot termékeket, valamint vakolási, felületképzési és burkolási munkák kiegészítő termékeit és építési fóliákat kínál széles választékban.

Masterplast Medical termékek: Egyéni védőruházati termékei maximális fertőzésvédelmet és szennyeződés megelőzést biztosítanak, ld. COVID overál, látogató kabát, cipővédő, hajháló ill. a közeljövőben zsilipruha.

Lepedők és egyéb egészségügyi textília termékek: ágyneműk, vizsgálóasztal takarók és izolációs függönyök tartoznak ebbe a kategóriába.

Ágybetét és matrac védő termékek hatékony segítséget nyújtanak az otthoni és a kórházi betegápolásban, idősgondozásban. Használatukkal jelentősen csökkenthető az ápolószemélyzet terhelése.

A termékek élettartama meghosszabbítható a gondos odafigyeléssel, a megfelelő termékek szakszerű beépítésével a kivitelezés során. A Masterplast Csoport tanácsadással ad támogatást a műszaki elvárásoknak megfelelő felhasználási terület meghatározására, a technológia helyes használatára. Ezáltal hozzájárul a piac fejlődéséhez is.

Termékinnovációval érintett termékek: diffúziós tetőfólia, PP flíz, egészségügyi késztermékként overál, inkontinencia lepedő

A Masterplast cégcsoport termékei révén javul az európai épületállomány kibocsátási értéke. Egy nettó zéró követelménynek megfelelő lakás/épület energiaszükséglete primer energiában 1/6-1/9-e a 80-as években épült, azóta energetikai felújításon át nem esett épületének. Egy ilyen 80-as években épített épületre, ha nettó zéró követelményt akarunk elérni, akkor 20 cm homlokzati hőszigetelést és 30 cm födém hőszigetelést kell felrakni a gépészet és nyílászárók megújítása mellett.