A Masterplast Csoport saját ESG teljesítménye mellett hangsúlyt fektet beszállítói láncának fenntarthatósági felkészültségére is. A Vállalat az ESG teljesítményt egyre inkább az üzleti rugalmasság összetevőjének tekinti, mely révén csökkenthetőek a környezeti hatások, a társadalmi és környezeti kockázatok a beszállítókkal való együttműködésben is. Emellett erősíti a Masterplast márka hírnevét és pénzügyi előnyöket is realizálhatnak a felek a felelős beszerzési politika megvalósításával.

A vállalat környezetre és éghajlatváltozásra gyakorolt hatásainak vizsgálata beszállítóinak környezetvédelmi értékelését is tartalmazza, saját tevékenységei révén és üzleti tevékenységének eredményeként is érik hatások a vállalatot. A Masterplast Csoport a beszállítói lánc esetleges negatív környezeti hatásait a beszállítókkal szemben támasztott elvárásrendszerének kommunikálásával kerüli el.

A Masterplast Csoport elkötelezett az ellátási lánc rövidítése mellett. A fosszilis alapanyagokat a gyártási telephely országok mellett Olaszországból, Törökországból és Iránból szállítja. A nem fosszilis alapanyagok esetében a Távol-Kelet is megjelenik beszállítóként, hiszen a globális üvegszál gyártási kapacitás ~70%a Kínában található.

A csomagolóanyagokat, mind fosszilis, mind nem fosszilis eredetűeket a telephely országokból, rövid beszállítói lánc mentén szerzi be.

Fosszilis alapanyagok: EPS, PP, bevonóanyag, LDPE, GPPS

  • Masterplast leányvállalati országok : 49%
  • Európa, Közel-Kelet: 51%

Nem fosszilis alapanyag: Üvegszál, acél

  • Masterplast leányvállalati országok : 26%
  • Európa és Közel-Kelet: 9%
  • Távol-Kelet: 65%

Fosszilis csomagolóanyag: EPS csomagolófólia, XPS csomagolófólia, fóliatasak, PE zsák, zsugorfólia
Beszállítás 100%-ban Masterplast leányvállalati országokból
Nem fosszilis csomagolóanyag: raklap, papírzsák, papírcső, papírdoboz
Beszállítás 100%-ban Masterplast leányvállalati országokból